Презентационен форум "Земеделие и хранене"

 

Дневните презентации на Беглика тази година са еднозначно за ... здравето, щастието и алтернативите пред личния избор - как да се измъкваме от този начин на живот и да подхващаме истинските неща - като да отглеждаме сами храната си?!
Не че сме параноици, но ни се струва, от Беглишка гледна точка, че има нещо сбъркано в това някой друг да контролира храната ти - съдържанието й, отровите й, цената й. За да задълбаем още повече: институциите са напълно безсилни да осигурят контрола върху производители и преработватели. Информацията с какво тровим себе си и децата си е оскъдна, поради което над 25 % от малките са алергични.
До съвсем скоро чужденците ни завиждаха за чистата храна, но това не е непоправимо. Има път встрани от този сценарий. В девната програма на Бгелика ще те отведем към алтернативите на конвенционалното, "пазарно" земеделие, ще се разходим из градините на пермакултурата като мощна алтернативна вълна, и ще си говорим за живота в покрайнините на градовете, за малките градинки в двора, за липсващото познание, за изобилната информация и практика, която заобикаля, за добрите примери от папа Ян до баба ти.
Кошницата подбрани презентации в нашия форум ще е достатъчна за едно добро начало. Всъщност трябва само малко воля за личния избор - да живеем заедно по нов начин и в общности - здрави и обичащи...