Кабинка

 

Кабинка е многообразно място в центъра на София, изградено и поддържано  в опит за хармония с природата, с щадящи я материали, без излишно енергопотребление и минималната възможна употреба на пластмаса.

Кабинката е смеска от училище, читалище, магазин, галерия и площадка.

В нея можете да да присъствате на лекция по ядрена физика, математика, география, рисуване и писане за деца до 6 години, не по програма на МОН, а ако случайно се чувствате неудобно от годините си, за да се правите на ученици,  ще ви накараме да си седнете удобно и да се смеете.

http://ww.kabinka.co/  

Програма на Беглика

 

1. Тропаница - Уъркшоп по български народни танци от различните фолклорни области
19-20 август 2011
Начало 15.00 ч.
Край 17.00 ч

Водещи: Росица Гущерова и Елеонора Михалкова
Тамбура: Димитър Горанов
Тъпан: Стоян Камбуров

2.Работилница -  Маска е моята... 

Още от древността маската е артефакт, който служи за гонене на зли духове или за забавление. Най често намира приложение в театъра или в изпълнението на различни ритуали. В днешно време маската е всичко това, но обогатена с личен смисъл в нейния образ.
Създаването на маска - при тази конкретна техника - включва работа с глина, ръце, тяло, въображение... По време на процеса по създаването на маската, всеки който иска и има готовност може да изследва, обект извън себе си или в себе си. Това предполага, наблюдение, оценка и действие. Наблюдение на избран обект, оценка на възможностите, който този обект има и действието, като акт по създаване на маската.

Работилницата е подходяща за всеки независимо от възраст, пол, политически убеждения, творчески и театрални умения. Нужно е разбира се желание да изследвам малко повече себе си, да работя с ръцете си докато претворявам от парчето глина своята маска, да дам живот на това което сътворя и да се срещна с едно от многото си лица...

Кога и къде

Всеки ден в рамките на фестивала, под шатрата на Кабинка.
Сутрин от 10.30 до 12.30 и след обед от 16.00 до когато

Водещ - Невена Борисова

3. Работилниците на Вики Книш
Петък и събота по няколко часа

Намини под нашето подслонче да разбереш кое кога. Кошнички с парченца ще има на разположение за всички желаещи да си измайсторят нещо.

- как да направим играчки от хартия и тел
- изработка на хартиени обекти по темплейт /ще направя темплейти, хората ще си ги изрязват и ще сглобяват сами/
- филцови играчки и аксесоари
По време на работилницата ще получите нови идеи и практични уроци по това как да си направите играчки  от битови предмети като лъжици или хартиени вложки за обувки, а защо и не щипки за пране.

- брошмания - брошки от всичко каквото намерим
Една брошка винаги спасява положението, особено ако е направена от вас самите. Практически упражнения за фантазията ви, как да изработите брошки за сивите ви пуловери и страни блузи.

Вики Книш е дизайнер и фотограф, малко повече от две години е майка на Вихрен.
В момента подготвя детския модул "Град от картон" за Sofia Design Week. Илюстрирала е "Близо до бебето", книгите и плакатите на Горичка. Обича да работи с фантазията си, хартия, филц и да майстори играчки от ежедневни предмети.
www.vickny.com
blog.vickny.com